Wijnen uit Toscane

Isacco

Stevige wijn

Druivenras: Teroldego

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 14,5%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Teroldego is een zeldzaam blauw druivenras dat uitsluitend voorkomt in Trentino, in het noorden van Italië – zo’n vijftig kilometer ten noorden van het Gardameer.
Al sinds de Romeinse tijd wordt deze druif hier verbouwd, en ze wordt beschouwd als de belangrijkste blauwe druif van de streek. Dit druivenras is jaren geleden ook naar Toscane gebracht en word hier nu verbouwd en geoogst. Het klimaat en de huidige standplaats van de druivenranken in Toscane is uiterst geschikt.

Wijnbereiding:

Na het persen wordt het most (versgeperste druivensap) regelmatig overgepompt in roestvrijstalen tanks, waar de vergisting ongeveer 20 dagen duurt.
De wijn rijpt vervolgens 6 maanden in een stalen tank, daarna 6 maanden in tonneaux (houten vaten van 500 liter), en krijgt tot slot nog een korte rustperiode in staal om te stabiliseren vóór het bottelen.

Wijnstijl:

De kleur, zeer intens, is robijnrood met violette tinten.

De smaak is krachtig en kruidige met tonen van tabak en vanille, en een stevige structuur die typerend is voor Teroldego. Aroma’s van rijp fruit, morellen (zure kers) en zwarte bes.

Een stevige rode wijn uit Toscane past goed bij:

  • Gegrild rood vlees
  • Lamsgerechten
  • Pasta met vleessaus
  • Halfharde kazen

Trecento

Licht zoete wijn

Druivenras: Rebo in zuiverheid

De Rebo druif is een zeldzaam, rood druivenras dat in het Noord-Italiaanse Trentino is ontstaan uit een kruising tussen de Teroldego en de Merlot.

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 14%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Rebo-druif is een zeldzame, lokale kruising uit Trentino, ontwikkeld in de jaren ’40 door Rebo Rigotti. Hij kruiste Merlot met Teroldego om de kracht en aromatische rijkdom van Merlot te combineren met de frisheid, kleur en weerstand van Teroldego. Rebo heeft een “dubbele ziel”: internationaal (Merlot) én regionaal (Teroldego).

De Rebo druif is jaren geleden ook naar Toscane gebracht en word hier nu verbouwd en geoogst. Het klimaat en de huidige standplaats van de druivenranken in Toscane is uiterst geschikt.

Wijnbereiding:

Het most (versgeperste druivensap) wordt veelvuldig overgepompt in roestvrijstalen wijntanks en duurt ongeveer 20 dagen.

De rijping is 1 jaar in stalen tanks en minimaal 6 maanden op fles.

Wijnstijl:

De kleur, zeer intens, is robijnrood met violette tinten.

De smaak is warm, harmonieus, zacht en evenwichtig. Aroma’s van roodfruit, zoals kersen en bosbessen en een lichte smaak van vanille.

Een licht zoete wijn uit Toscasne past goed bij:

  • Gegrild rood vlees (biefstuk, entrecote)
  • Lamsvlees of wild (hert, ree)
  • Pasta met vleessaus of paddenstoelen
  • Rijpe kazen

Cosimo I

Soepele wijn

Druivenras: Rebo in zuiverheid

De Rebo druif is een zeldzaam, rood druivenras dat in het Noord-Italiaanse Trentino is ontstaan uit een kruising tussen de Teroldego en de Merlot.

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 14%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Rebo-druif is een zeldzame, lokale kruising uit Trentino, ontwikkeld in de jaren ’40 door Rebo Rigotti. Hij kruiste Merlot met Teroldego om de kracht en aromatische rijkdom van Merlot te combineren met de frisheid, kleur en weerstand van Teroldego.  Rebo heeft een “dubbele ziel”: internationaal (Merlot) én regionaal (Teroldego).

De Rebo druif is jaren geleden ook naar Toscane gebracht en word hier nu verbouwd en geoogst. Het klimaat en de huidige standplaats van de druivenranken in Toscane is uiterst geschikt.

Wijnbereiding:

Het most (versgeperste druivensap) wordt veelvuldig overgepompt in roestvrijstalen wijntanks en duurt ongeveer 20 dagen.

De wijn rijpt daarna 6 maanden in roestvrijstalen wijntank, daarna 300 dagen in eikenhouten vaten van 1000 L en nog eens een korte periode in een stalen tank voor het bottelen. 

Wijnstijl:

De kleur is zeer intens, robijnrood met violette tinten.

De smaak is heel toegankelijk, harmonieus, zacht en in evenwicht, mede dankzij de aangename frisheid.

Een soepele wijn uit Toscane past goed bij:

  • Gegrild rood vlees (biefstuk, entrecote)
  • Lamsvlees of wild (hert, ree)
  • Pasta met vleessaus of paddenstoelen
  • Rijpe kazen

Pigola

Droge wijn

Druivenras: Müller-Thurgau 

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 12,5%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Müller-Thurgau-druif werd in 1882 ontwikkeld door Hermann Müller, een kruising van Riesling en Madeleine Royale. Het doel was een vroeg rijpende, aromatische en minder veeleisende druif dan Riesling te creëren.

Wijnbereiding:

Na het ontstelen wordt droogijs toegevoegd om oxidatie te voorkomen en de temperatuur te verlagen. Daarna volgt een gecontroleerde fermentatie in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen om een frisse, aromatische witte wijn te verkrijgen.

De rijping in de stalen tanks is 3 maanden en 2 maanden op fles.

Wijnstijl:

De kleur is goudgeel.

De smaak is fris, vol met een intens, bloemig en fruitig aroma.

En droge wijn uit Toscane past goed bij:

  • Frisse salades
  • Asperges
  • Gegrilde vis of kip
  • Aziatische gerechten (niet te pittig)
  • Zachte kazen

San Rocco

Licht zoete wijn

Druivenras: Moscato Giallo

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 12,5%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Moscato Giallo is een witte Italiaanse druif uit de Muscat-familie (200 soorten). Hij heeft grote gele trossen en wordt vooral verbouwd in Noord-Italië (Trentino). Deze druifsoort word nu ook verbouwd en geoogst in Toscane.

Wijnbereiding:

Na een korte inweking met droogijs, die de aroma’s versterkt, volgt de witte wijnbereiding met een gisting van ongeveer 20 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur.

De rijping in de stalen tanks is 4 maanden en 2 maanden op fles.

Wijnstijl:

De kleur is bleek strogeel met groenachtige reflexties en nuances.

De smaak is fris met een vleugje van citrus, witte perzik en zoete kruiden.

Een zoete wijn uit Toscane past goed bij:

  • Frisse salades met fruit of zachte kazen
  • Sushi of lichte visgerechten
  • Aziatische gerechten met milde kruiden
  • Gegrilde kip of kalkoen
  • Fruitdesserts of lichte gebakjes

Chio Chio

Zoete dessert wijn

Druivenras: Moscato Giallo

Oogst: handmatig

Alcohol percentage: 17%

Land van herkomst: Italië ( Toscane )

Omschrijving:

De Moscato Giallo is een witte Italiaanse druif uit de Muscat-familie (200 soorten). Hij heeft grote gele trossen en wordt vooral verbouwd in Noord-Italië (Trentino). Deze druifsoort word nu ook verbouwd en geoogst in Toscane.

Wijnbereiding:

Witte vinificatie na een lichte persing van de zeer rijpe druiven, waarna een langzame gisting begint die tot 2 maanden kan duren

Rijping: 4 maanden in stalen tanks en daarna 2 maanden op fles.

Wijnstijl:

De kleur is diep goudgeel.

Zoete aromatische wijn met hints van rijp wit fruit.

Door de late jaargang is, gezien de zoetheid en het aanzienlijke alcoholpercentage, geschikt om te combineren met droog gebak.

Eva

Brut

Product informatie volgt binnenkort.

Vanaf januari 2026 te bestellen via een Pre-Order.

De levering word verwacht in februari 2026